ریزش پر مرغ

ریزش پر مرغ یکی از اتفاقاتی است که باعث نگرانی مرغداران می شود. این ریزش ها طبیعی بوده و به دلیل رشد پرنده است، اما گاهی در بعضی شرایط مانند تغذیه نامناسب و محل نگهداری نامطلوب پرنده دچار ریزش می شود که در این صورت باید با پیگیری و بررسی درست جهت پیشگیری و درمان آن اقدام کرد که البته این کار به حساسیت و دقت بالایی نیاز دارد که در ادامه به بررسی چند روش از درمان تشخیص آن می پردازیم.

مقدمه


ریزش پر مرغ یکی از اتفاقاتی است که باعث نگرانی مرغداران می شود. این ریزش ها طبیعی بوده و به دلیل رشد پرنده است، اما گاهی در بعضی شرایط مانند تغذیه نامناسب و محل نگهداری نامطلوب پرنده دچار ریزش می شود که در این صورت باید با پیگیری و بررسی درست جهت پیشگیری و درمان آن اقدام کرد که البته این کار به حساسیت و دقت بالایی نیاز دارد که در ادامه به بررسی چند روش از درمان تشخیص آن می پردازیم.

ریزش پر مرغ

علل ریزش پر مرغ

ریزش پر مرغ اینگونه آغاز می شود که اول رنگدانه های پر تغییر می کند و پر رنگ اصلی خودش را از دست می دهد و در مرحله بعد طراوت و نرمی آن از بین می رود، ریزش از بالای بدن مرغ  یعنی سر گردن شروع می شود و کم کم به پایین بدن آن که دم است می رسد. در نهایت همه پر های قدیمی می ریزند و جا خود را به پر های جدید می دهند، در واقع می توان گفت زمانی که مرغ در شرایط مطلوب محیطی است و مشکلی ندارد تنها علت ریزش پر هایش علت فیزیولوژیکی است و کاملا طبیعی است. اما یک سری علت های غیر طبیعی هستند که بر ریزش پر تاثیر گذارند، شامل موارد زیر می شوند:

  1.  تغذیه
  2.  بیماری های قارچی
  3.  بیماری های ویروسی
  4.  جفت گیری مکرر
  5.  پرریزی فصلی
  6.  شپش زدن
  7.  استرس
  8.  بلوغ
  9.  دمای محیط

 ریزش پر مرغ

تغذیه

پر مرغ مانند موی انسان دارای مقدار زیادی پروتئین است، در صورتی که پروتئین کافی به بدن این جاندار نرسد علاوه بر اینکه ضعیف و بیمار می شود، دچار ریزش پر نیز می شوند. زمانی هم که به مقدار کافی اسید های آمینه در جیره غذایی وجود نداشته باشد کیفیت پر هم پایین می آید. مهمترین اسید های آمینه مورد نیاز مرغ ها شامل: اسید های گوگرد آمینه، سیستئین و متیونین است.

ریزش پر مرغ

بیماری های قارچی

قارچ می تواند یکی دیگر از علل ریزش پر مرغ باشد، قارچ هایی مانند سودوموناس یا استافیلوکوک باعث ایجاد خارش در بدن مرغ می شوند و ریزش پر را نیز به دنبال دارند. سایز بیماری های قارچی شایع در پرندگان، آسپرژیلوس و کاندیدیاز هستند که سبب خارش های شدید تر می شوند که مرغ را وادار به خودزنی می کند و در نهایت موجب می شود بسیاری از پرهایش ریزش پیدا کند.

ریزش پر مرغ

بیماری های ویروسی

مرغ جانداری ضعیف در مقابل ویروس است و چنانچه گرفتار این بیماری شود به راحتی از بین می رود. بیماری های ویروسی در مرغ ها همچنان یکی از موارد مورد مطالعه دانشمندان و محققان هستند، باید توجه داشت بیماری ویروسی بسیار سریع بین مرغ ها شیوع پیدا می کند و برای جلوگیری از بروز این اتفاق باید به موقع واکسینه شوند.

ریزش پر مرغ

جفت گیری مکرر

در فصل جفت گیری جاندار انرژی بسیاری را صرف این عمل می کند وهمین موضوع باعث بروزی عوارضی مانند ریزش پر ها می شود که امری کاملا طبیعی است، بعد از پایان دوره پرهای جدید با کیفیت بهتر رشد می کنند.

ریزش پر مرغ

پر ریزی فصلی

این پدیده امری طبیعی است که در فصل های گرم بخصوص در تابستان اتفاق می افتد.

ریزش پر مرغ

شپش زدن

بهداشت و تمیزی محیط نگهداری مرغ بسیار حائز اهمیت است و از بین نبردن فضولات و جمع آوری نکردنشان از محیط نگهداری مرغ ها موجب حمله ور شدن شپش ها به مرغ ها می شود، شپش ها برای زنده ماندن از کراتین پر مرغ استفاده می کنند و آرام آرام باعث از بین رفتن آن و در نهایت  سبب ریزش پر می گردند.

ریزش پر مرغ

استرس

بله درست است استرس، استرس تنها در انسان ها نیست که باعث ریزش مو می شود، بلکه در پرندگان نیز این عارضه مشاهده می شود و ریزش پر را تجربه می کنند، دمای مناسب محیط نگهداری، تمیزی و هوای ایده آل و مطلوب برای مرغ باعث جلوگیری از ایجاد شدن استرس در مرغ ها می گردد.در این مورد که دوره ریزش پر طولانی تر است توصیه می شود پیشگیری صورت بگیرد تا نیازی به درمان نباشد.

ریزش پر مرغ

بلوغ

رشد فیزیکی پرندگان یکی دیگر از دلایل ریزش پرآنان است، در واقع پرهای جوجه ها بسیار بی کیفیت و نازک هستند و در دوران بلوغ جوجه کم کم دچار ریزش می شوند و جای خود را به پر های جدید و با کیفیت تر می دهند.

ریزش پرمرغ

دما

نبود تعادل دما در محیط نگهداری مرغ باعث ریزش پر آن می شود، مثلا اگر دمای محیط بیش از حد بالا برود مرغ بی حال و بیمار می شود و یا اگر دما بیش از حد پایین بیایید مرغ تمام انرژی که از خوراک بدست آورده است را صرف گرم کردن بدن خود می کند.

روش های درمان ریزش پر مرغ


تغذیه

افزودن متیونین یا متیونین صنعتی ( دی ال متیونین) به غذای مرغ،  هم کیفیت غذای را بالا می برد و هم از ریزش پرهایش جلوگیری می کند، البته باید توجه داشته باشیم که اضافه کردن غلات نمی تواند به تنهایی تمام آمینواسیدهای مورد نیاز مرغ را فراهم کند.

واکسن

با کمک دامپزشک باید زمان مناسب واکسن را تعیین کرد تا مرغ را در مقابل انواع بیماری ها واکسینه کند.

ریزش پرمرغ

از بین بردن شپش و قارچ

با آفت کش ها می توان شپش ها و قارچ ها را از بین برد و تا مدت دو تا سه هفته این سموم مخصوص را به مرغ ها اسپری کرد و نتیجه مورد نظر را بدست آورد، البته لازم به ذکر است که استفاده بیش از این سموم ممکن است بسیار زیان آور باشد.

ریزش پر مرغ


نتیجه گیری

ما در این مقاله اصلی ترین دلایل ریزش پر مرغ را بررسی کردیم، در نهایت می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که:

  •  اگرمرغ در شرایط مطلوب و خوبی نگهداری می شود و دچار ریزش پر می شود، ریزش طبیعی است و بیشتر علت فیزیولوژیکی دارد.
  • بیماری های ویروسی یکی از مهمترین دلایل ریزش پر هستند که با درمان درست و واکسینه کردن به موقع پرنده می توان از بروز این بیماری جلوگیری به عمل آورد.
  • پس اگر شما مرغ خود را در شرایطی که کاملا مطلوب و مناسب است نگهداری می کنید نباید خیلی نگران این موضوع باشید زیرا با بررسی زوایای مختلف ریزش پر دریافتیم که در چنین شرایطی پس از مدت کوتاهی برطرف می شود و پرها با کیفیت بهتری دوباره رشد می کنند.

بیثشتر بخوانید

ارسال به تمام نقاط کشور

تضمین بازگشت وجه

پرداخت ایمن

پشتیبانی ۲۴ ساعت